axo finans forbrukslån

Anmeldelse av Axo Finans

4.4/5 ( 11 Anmeldelser)
Skriv anmeldelse
Gå til nettside
Annonselenke
Beregn lån

Juster lånebeløp

10.000 kr 500.000 kr

Juster nedbetalingstid

1 år 15 år
  • Beløp:
  • Løpetid:
  • Månedlig betaling:
Søk nå
Annonselenke
Fordeler
  • En søknad flere tilbud
  • Lån opptil 500 000 kroner
Ulemper
  • Ingen innlogging til "mine sider"
Nøkkeltall
  • Beløp:
    10.000 - 500.000
  • Løpetid:
    fra 12 mnd
  • Månedlig betaling:
  • Nominell rente:
    Fra 6,99%
  • Etableringsgebyr:
    950 kr
  • Nedbetalingstid:
    Inntil 15 år
Vilkår
  • Alder:
    25 år
  • Årsinntekt:
    200 000 kr
  • Betalingsamerkninger:
    Nei
  • Inkasso:
    Nei
Låneeksempel Eksempel eff.rente 15,84%, 65000,-, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334,-.

Om Axo Finans

Axo Finans – finner et lån til deg opp til 500.000 kroner

Axo er enda en nettjeneste som sammenligner forbrukerlån for deg. Hvordan fungerer tjenesten i praksis? 

Det finnes etter hvert ganske mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr forbrukslån. Men også like mange nettsider og tjenester som hjelper deg med å sende søknader til forbrukslånbankene.

«Låneformidlere som Axo gjør det super-enkelt å sende
samme søknad til en rekke lånebanker»

Og det er disse tjenestene som gjerne kalles låneformidlere.

Eller, mer formelt: Finansagenter.

Axo er et eksempel.

Dersom du trenger et forbrukslån kan du altså fylle inn et lånesøknadsskjema en, enkel gang på Axo, og Axo sender så søknaden til en rekke banker som de samarbeider med.

Deretter sender hver bank ut enten et avslag på din lånesøknad, eller et tilbud på lån. Dette tilbudet er uforpliktende, så du trenger selvsagt ikke godta det.

Axo og andre finansagenter tar heller ikke betalt for sin lånesøknad-formidlingstjeneste, så hele prosessen er uforpliktende og gratis.

Den er kun ment som et hjelpemiddel for forbrukere som vil ha mer konkret informasjon om hva et forbrukslån på en viss størrelse kommer til å koste dem.

Axo forbrukslån

Og tjenesten fungerer greit nok, den. På Axo sine hjemmesider finner du, helt øverst, en lånekalkulator der du legger inn det beløpet du kunne tenke deg å låne.

Fra kroner 10.000 til 500.000.

«Med Axo kan du låne opptil 500.000 kroner»

Lånekalkulatoren forteller deg så hva lånet kommer til å koste deg per måned, selv om dette tallet bare er et estimat på dine månedlige kostnader. Den endelige analysen som bankene gjør innebærer nemlig at de ser på søkers økonomiske situasjon før de bestemmer seg for en rente.

Men lånekalkulatorene gir likevel en grei pekepinn om hva et lån av en viss størrelse vil koste.

Nedbetalingstid lån

Når du har valgt lånebeløp, og trykket på den gule knappen «neste», skal du sette inn ytterligere info, nærmere bestemt ønsket nedbetalingstid.

Det vanligste for forbrukslån er at du kan velge opptil femten års nedbetalingstid. Og det kan du også på Axo.

Og når disse to tallene er valgt er det bare å legge inn epost og mobil, samt å svare ja eller nei på om lånet skal brukes til å refinansiere gjeld, og deretter klikker du på «gå til spørreskjema».

Lånekalkulator Axo

Lånekalkulatoren til Axo er en av de mest brukervennlige vi har sett. Enkel og grei å forstå, og praktisk nok delt inn i flere trinn slik at en ikke skal bli overveldet av for mye informasjon.

Det er ikke mange flere skritt for å søke om lån, men du må blant annet legge inn personnummer, adresse, samt informere om hva inntekten din er.

«Vær klar over at med tjenester som Axo kan det ta opp mot
24 timer å få svar på sin søknad»

Og når du så sender inn søknadsskjema er det bare å krysse fingrene, og vente opp mot 24 timer på at svarene skal komme til innboksen din.

Det vil si – vi tror du må vente opp mot 24 timer. For akkurat hvordan Axo går fram id et de mottar svar fra bankene angående søknaden din er uklart.

Det står ingenting spesifikt på Axo sine sider om dette. Det er også vanskelig å finne Axo sin FAQ, men etter å ha snakket med support fikk vi en link (https://www.axofinans.no/l%C3%A5n/faq-l%C3%A5n-uten-sikkerhet). Der sto det dessverre ikke akkurat hvor lang tid det vil ta, men faktum er at Axo sitter på svarene fra bankene til alle svarene er kommet inn.

Deretter ser du på hvilket lånetilbud som har lavest rente, lavest lånebeløp, lavest totalsum etc., og forteller deg dette.

Til slutt velger du enten å si ja eller nei til dette lånetilbudet, eller et av de 12 andre lånetilbud du mest sannsynlig har fått.

Hvilke krav setter Axo?

Ingen av de typiske forbrukslånene som er blitt så populære i Norge krever sikkerhet. Og dette er selvsagt noe av det norske forbrukere virkelig har falt for når det gjelder forbrukslån.

Det finnes få formelle krav som du må oppfylle for å kunne ta opp et lån hos en av bankene som Axo samarbeider med – og Axo informerer ikke spesifikt om hva som kreves, men følgende punkter er viktige:

  • Alder – vanligvis må du være over 20 år, men i noen tilfeller også eldre enn dette.
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
  • Du må ha en «stabil» privatøkonomi, med en viss fast inntekt

Axo går dessverre ikke nærmere inn på akkurat hvor gammel du må være, eller hva du helst bør ha i inntekt – dette er nok fordi noen av de bankene som Axo samarbeider med vil godta søkere på 21 år (for eksempel), og andre ikke. Noen vil godta deg som bare tjener 200.000 kroner i året, andre krever at du har tjent 250.000 (som eksempel).

Og på denne måten er den eneste sikre strategien for å avgjøre hvorvidt du kommer til å motta et lån eller ikke, å sende inn en søknad å vente på svar.

Axo sin tjeneste fungerer rimelig greit for dette formålet.

Kan jeg spare penger på å bruke Axo?

Noen finansagenter, låneformidlere eller «lånesammenlignere» prøver å få det til å virke som om tjenesten deres kommer til å gjøre det lånetilbudet du eventuelt får fra en viss bank er bedre dersom søknaden er formidlet via den spesifikke låneformidleren.

Men dette er feil.

«Du får ikke bedre vilkår enn om du hadde søkt manuelt, men det går fortere»

Bankene, som jo er dem som gir deg et lånetilbud (eller ikke) ser på faktorer som det du tjener, alder, formue og annen gjeld før de formulerer et lånetilbud til deg.

De måler egentlig risikoen du utgjør for banken med tanke på lånet, og gir deg en rente basert på dette.

Så det at du bruker Axo som låneformidler, eller en annen finansagent, betyr ingenting for søknaden.

Når dette er sagt er det selvsagt bare positivt at det finnes finansagenter som Axo. For sammenligning og informasjon er alltid bra for markedet.

Hvilke banker jobber Axo med?

Av en eller annen merkelig grunn lister ikke alle finansagenter tydelig opp hvilke banker de samarbeider med. Dette er vanskelig å forstå all den tid en finansagent selvsagt baserer alt på sine «samarbeidspartnere» – nemlig bankene.

Og mens vi er inne på dette er det selvsagt viktig å være klar over at en finansagent altså overhodet ikke er en bank.

Selv om mange av disse finansagentene liker å fremstille seg som banker, ikke minst ved å kalle seg noe med «finans», som for eksempel Axo Finans.

Strengt tatt har disse selskapene ingenting med finans å gjøre, men praksisen er likevel utbredt.

Axo nevner i det minste hvilke banker de samarbeider med, og per dags dato er dette 13 stykker. Vi tar forbehold om at informasjonen på Axo Finans sinne nettsider er oppdaterte, selvsagt.

Axo sender altså din søknad om lån til følgende banker:

  • Easybank
  • yA Bank
  • Komplett Bank
  • Ekspress Bank
  • Resurs Bank
  • Collector Bank
  • Bank Norwegian
  • Gjensidige
  • Santander
  • BN Bank
  • Blue Step Bank
  • DNB
  • Nordax Bank

13 banker er et ganske godt utvalg banker.

Det finnes en rekke låneformidlere (finansagenter), men noen av dem samarbeider med vesentlig færre banker. Og skal du først bruke en av disse tjenestene er det jo en fordel om du velger noen som sender inn søknaden din til minst ti til femten banker – som nettopp Axo.

Bli kjent med bankene

Det ideelle for deg som har lyst til å søke om et forbrukslån er å bli litt kjent med de bankene som finne på markedet.

Selv om det er akkurat dette låneformidlere som Axo de-stimulerer deg noe fra å gjøre. La oss forklare:

Rentene kan nemlig variere mye fra bank til bank. I tillegg til andre forhold, også dette med etableringsgebyr og termingebyr.

«Det beste er å bruke litt tid på egen research»

Det sier seg selv at om du virkelig vil ta et dypdykk i dette med forbrukslån, og en gang for alle sette deg inn i de tilbudene som finnes, ja så er det aller beste at du selv besøker hver enkelt bank sine nettsider, notere ned de helt essensielle fakta, gebyrer og priser, og deretter gå i tenkeboksen.

Når dette er gjort er det selvsagt helt legitimt å bruke en låneformidler dersom du vil det, selv om du etter en helt enkel research-runde kanskje også oppdager at du utelukkende vil søke på lån i to til tre banker.

Kan jeg basere meg kun på Axo?

Når dette er sagt så er det selvsagt fullstendig mulig å basere seg utelukkende på låneformidlere som Axo.

Og dette er ikke nødvendigvis en dum måte å gjøre dette på, selv om du selvsagt ikke blir like godt informert om lånemarkedet. En av fordelene er selvsagt at alt går svært mye raskere, og du kan sikre deg 13 lånetilbud basert på fire til fem minutters jobbing!

Så om du vil gjøre alt så lettvint og enkelt som mulig er det egentlig bare å velge en låneformidler som du mener sender inn din søknad til nok banker, fylle inn skjemaet, klikke på send, og vente omlag 24 timer til svarene begynner å komme.

Axo er et bra alternativ, ikke minst fordi de samarbeider med tretten banker.

Hva skjer etter at jeg har valgt en bank?

Godt spørsmål! For dette med lån handler selvsagt om alt det du kan få til når pengene er på kontoen din. Uansett hva du har lyst å bruke pengene til.

Så la oss se på hvor lang tid det går, i beste fall, fra du sender inn en søknad på Axo til du har pengene på kontoen din.

Det første vi er nødt til å nevne her er at om du sender inn søknader selv, en og en – fra bankenes egne nettsteder, mottar du vanligvis svaret hurtigere enn de 24 timene som Axo og de fleste andre låneformidlere jobber med.

«Dersom det ikke gjør noe å vente opptil 24 timer på svar, er Axo et bra valg»

I noen tilfeller er det utelukkende snakk om minutter eller et par timer, selv om enkelte (men ganske få) av bankene kan ta noe lenger.

Dersom du er svært opptatt av å motta svar på søknader hurtig er det beste å sende dem inn selv.

Men kan du vente opp mot 24 timer er tjenester som Axo perfekte.

Etter at du (etter 24 timer) har mottatt lånetilbudene er det bare å sette deg ned å se over alle de tilbudene du har mottatt, for å velge hvilket lån og hvilken bank du skal gå for.

Må jeg si ja?

Igjen, her er det viktig å poengtere at du selvsagt ikke trenger si ja til noen av de tilbudene som Axo sender deg, så om du for eksempel vi sjekke opp andre banker først er dette fritt fram.

Det er selvsagt også fullstendig mulig å ikke gjøre noe med noen av de tilbudene som kommer inn, og begynne helt på nytt senere – dersom du vil det.

Du sitter egentlig med full kontroll her, noe som sikkert føles greit!

Kundeservice Axo

Axo forbrukslån er en av de låneformidlerne som faktisk har en veldig grei support-tjeneste. Ikke alle nettjenester for låneformidling har dette, så her kommer Axo ut på topp.

Axo har, for eksempel, live chat som du bruker enkelt dersom du har noe du lurer på. Det var litt vanskelig å finne Axo sin FAQ da vi testet sidene, for eksempel, og da var det jo veldig fint at live chatten var så rask og grei å bruke.

Du kan også ringe et norsk nummer, eller sende epost, så det er ingen tvil om at Axo satser litt på dette med support.

Konklusjon Axo

Dersom du er interessert i ta opp et forbrukslån er det viktigste du skal tenke på dette med informasjon.

Ideelt sett besøker du en god del banksider for å lese deg litt opp om vilkår og betingelser. Dette er også bra kunnskap å ha i bakhånd når du senere skal velge en av bankene.

Men – om du vil spare tid, og kun bruke fire til fem minutter på å fylle ut et skjema som en låneformidler så sender videre til (som i tilfellet med Axo) tretten banker, da skal du bruke tjenester som Axo.

Legg merke til at du ikke nødvendivis vil få lånetilbudene inn hurtigere, men du bruker mindre tid på selve søkejobben.

Når svarene kommer er det bare å velge det billigste lånet, eller den banken du liker best totalt sett.

 

Av: Thor-Fredrik Østvang – forbrukslånjournalist. thor-fr@lån-uten-sikkerhet.net